Предстоящи събития в НДК през седмицата

Животът

22-10-2018, 11:12

Снимка:

НДК

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

2 ОКТОМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
В дните 22 – 25 октомври в НДК ще се проведе 40-та Международна конференция на органите по защита на данните и неприкосновеност.

На 22 октомври от 18:30 в зала 1 Гвардейски представителен духов оркестър ще покаже кино-спектакъла „Бъди войник“.

На 22-25 октомври в Артгалерия – НДК може да бъде разгледана изложбата на румънския художник Лучан Добарта. Тя се състои от четири цикъла („Джкондата завинаги”, „Оксиморонн”, „Дон Кихот” и „Класика и модерност”) и включва близо 60 работи, създадени със смесена техника.Експозицията е част от Есенния салон на карикатурата „Карикатурно фоайе”, София 2018

Откриващият филм на приключващиявече фестивал CineLibri – „На плажа Чезъл” ще може да се види и в редовната програма на кино "Люмиер Лидл" в периода 22-25 октомври. Филмът е базиран на най-продавания роман на известния британски писател Иън Макюън и е с участието на талантливата Сърша Ронан.

23 ОКТОМВРИ /ВТОРНИК/
Книгата „Дневникът на еврейската принцеса“ на СаулюсШалтянис ще бъде представен на 23 октомври от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

Н 23 октомври в зала 6 от 19:00 часа ще се състои премиерата на най-новата книга на Тошо Тошев – „Власт“.

На 23 октомври в ДНК от 20:00 часа – Пространство за съвременен танц и пърформанс ще може да се види „Buffet A Vif / Smashed To Pieces”, част от АСТ фестивал за свободен театър.
„Buffet A Vif” е необикновен, изненадващ пърформанс, който изследва границите на театъра и пърформанса.

24 ОКТОМВРИ /СРЯДА/
30 години от култовия албум „ПОХОДЪТ“ на АХАТ ще бъдат отбелязани с грандиозен рок-спектакъл под съпровода на симфоничен оркестър с диригент Христо Павлов и специални гости JoeLynnTurner, Марио Хосен, Кирил Маричков, Б.Т.Р и Миро – 24 октомври, зала 1 на НДК.

Премиерата на най-новия режисьорски проект на Гергана Димитрова спектакълът „Мовименто/Вариации“ ви очаква на 24 октомври от 20:00 часа в ДНК. В него гласовете на пет авторки с различна националност, език и творчески интереси се преплитат, допълват, пресичат. Спектакълът започва с интервю с хореографката и изпълнителка Галина Борисова, което задава и смисловата рамка, основното тематично скеле на представлението. Здрава Каменова, Мариана Събева, УлрикеСиха и Ив Лей сглобяват цялото през различни парчета, изразяващи погледите им към динамиката на съвременността.

От 24 до 28 октомври в НДК ще се проведе 50-ото юбилейно изложение за архитектура, строителство и обзавеждане – СТРОЙКО expo.

25 ОКТОМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Примата на българската музика – Лили Иванова ще зарадва своите многобройни почитатели с три концерта в Национален дворец на културата на 25, 26 и 27 октомври в зала 1 от 20:00 часа.

На 25 октомври от 18:00 часа в Театър Азарян АСТ фестивал за свободен театър представя пърформансът „Invisible Republic”
В годината на годишнините от революциите – 50-годишнината от 1968г., 100-годишнината от Ноемврийската революция и 200-годишнината от рождения ден на Карл Маркс – четири жени тръгват на случайно търсене за нова любов през странния стар континент. Между май в Париж и Пражката пролет, едно нещо е ясно: революцията не познава сезоните и не се придържа към никакъв сценарий.

26 октомври /ПЕТЪК/
В петък в Литераурен клуб „Перото” от 10:00 до 13:00 ще се състои презентация на европроект „Агенти на промяната”.

В същия ден – 26 октомври от 19:00 часа издателство „Ентусиаст” организира дискусия, посветена на творчеството на Ханс Кристиян Андерсен.

На 26 октомври в кино „Люмиер Лидл” ще се състои официалното откриване на фестивала за независимо кино So Independentс биографичния филм „Маккуин”. Премиерата на филма в кината беше на 20 юли тази година. Toй разказва за живота и кариерата на модния дизайнер Лий Александър Маккуийн – от прохождането му като шивач, през стартирането и управлението на едноименната му линия и чак до ненавременната му смърт. Режисьор на лентата е Ian Bonhôte, а ко-режисьор Peter Ettedgu.

27 ОКТОМВРИ /СЪБОТА/
Спектакълтът „Тотална щета“ с участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова ви очаква на 27 октомври от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

На 27 октомври от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото” ще се състои представянето на книгата на Венцеслав Константинов „Котката на Сократ”.

В събота от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл” ще има прожекция на филма „Милост”, част от програмата на фестивала So Independent.

28 ОКТОМВРИ /НЕДЕЛЯ/
„Забраненото шоу на Рачков“ – комедиен моноспектакъл, който ще ви въведе в кухнята на телевизията – 28 октомври, 20:00 часа, зала 1 на НДК. Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали? Това са само част от въпросите, на които дава отговор един от най-обичаните шоумени в България – Димитър Рачков.
В неделя в Литературен клуб „Перото” от 12:00 часа ще бъде излъчено на живо предаването на БНТ „Библиотеката”.

В зала 11 (кино „Люмиер Лидл”) на 28 октомври ще се проведе международният фестивал „Кръстопът на музите”.

Отново в неделя(28 октомври)в кино „Люмиер Лидл”деветото издание на фестивала за независимо кино So Independent ще представи две интересни събития: Вечер, посветена на алпиниста Боян Петров: Лятото свършва през юни” от 18:00 часа и прожекция на филма „Хотел Артемида” от 20:00 часа.