Работодателите застанаха зад вицепремиера Валери Симеонов

Животът

22-10-2018, 15:49

Снимка:

Уикипедия

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

Не оспорват параметрите на бюджета, а настояват за промени в данъчните закони

Работодателски организации се срещнаха с вицепремиера Валери Симеонов, а тема на разговорите е бил бюджетът на страната за следващата година и данъчни инициативи на правителството.

След срещата стана ясно, че работодателските организации подкрепят вицепремиера и смятат, че искането за оставката му от майките на деца с увреждания е нелегитимно. „Не може улицата да диктува поведението на правителството“, каза Евгени Иванов от КРИБ. И допълни, че България е демократична държава, където в парламента се влиза през избори и се излиза през избори.

Валери Симеонов посочи, че причините да се подава оставка са две – лични или политически.

„Не виждам причини да подам оставка по лични съображения“, каза той. И допълни, че ако политическият съвет на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти поискат оставката му, той ще я подаде.
Симеонов и работодателите представиха и резултатите от срещата си.

„Обединихме се около това, че одобряваме общата рамка на бюджета със забележки, които са свързани с данъчните закони. Ще се търсят промени по отделните закони“, заяви Симеонов.
„Поставихме въпроса за работната ръка и облекчаване на трудовата миграция, за издаване на 5 годишни разрешения за работа при договор на представители на българската диаспора с наше предприятие, без документът да дава възможност за работа в други страни от ЕС“, посочи Васил Велев от Асоциация на индустриалния капитал.