Нова безплатна зарядна станция за електромобили в Бургас

Мисия Бургас

22-10-2018, 17:00

Снимка:

burgas.bg

Автор:

burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още една безплатна зарядна станция за електромобили заработи в Бургас. Тя се намира на паркинга на спортния комплекс Парк "Арена ОЗК". Съоръжението е осигурено от eCars по инициатива на Община Бургас. Това е част от нейната последователна политика за насърчаване използването на щадящ околната среда транспорт. В Бургас станции за безплатно зареждане могат да се ползват още в открития общински паркинг на ул. "Гурко" и в подземния до Операта, а електрическите автомобили паркират безплатно в градската синя зона.

Новата зарядна станция е eCars IDA с мощност 22 кВт. Зареждането през нея става много бързо. Може да се използва от чисти електромобили и хибриди.

Спортен комплекс Парк "Арена ОЗК" за кратко време се превърна в едно от най-притегателните места в Бургас. Зарядната станция обогатява палитрата от услуги, които се предлагат там:

- Покрит плувен басейн;
- Футболно игрище;
- Открити тенис кортове;
- Фитнес зала;
- Сауна;
- Парна баня;
- Кафене;
- Детска площадка;
- Наземен паркинг с капацитет 167 паркоместа и 4 за автобуси.

Плувният басейн е с олимпийски размери 25 на 50 м., дълбочина от 2 до 3 м. и с максимален капацитет 100 човека/час. Съоръжението е предназначено за целогодишно ползване, с капацитет на трибуните 1 200 седящи места. Основните спортове, които могат да се практикуват в него, са плуване, водна топка и синхронно плуване.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен