10 кражби регистрираха в Пловдивско

Разкрити са 8 престъпления

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 17 криминални престъпления – 10 кражби, наркотици, хулиганство и 5 др. Разкрити са 8 престъпления.

Пловдивчанин бе задържан със значително количество безакцизни цигари. Вчера 46-годишният мъж бил отведен в Трето РУ, след като служителите на реда иззели от него близо 3500 къса папироси без български бандерол. По случая е образувана проверка за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

41-годишен жител на Куклен се озова в полицейския арест за оказана съпротива на полицейски служители. Около 11 часа вчера, в землището на града, мъжът нарушил обществения ред и отказал да изпълни разпорежданията на явилите се на сигнала полицаи от Първо РУ. Случаят е докладван в районната прокуратура. Срещу извършителя е образувано бързо производство по чл. 325 от НК, задържан е за едно денонощие.

Дрогиран водач бе заловен от карловски полицаи. Около 17.20 часа вчера, при проверка в участъка между Карлово и село Дъбене, униформените спрели лек автомобил „БМВ“. Зад волана бил 32-годишен жител на споменатото село, чиято проба с драг чек реагирала положително на метаамфетамин. Срещу мъжа е образувано бързо производство.

Златни накити за близо 4000 лева били откраднати от частен адрес в областния град. Вчера 36-годишен пловдивчанин се оплакал в Трето РУ, че в нощта срещу неделя крадци влезли в дома му през незатворен прозорец и отнели над 80 грама бижута. По случая е образувано досъдебно производство.  

Взломна кражба разследват криминалисти на Първо РУ в Пловдив. Около 6.30 часа било установено, че от търговски обект на бул. „Ал. Стамболийски“ са задигнати лотарийни билети за около 450 лева след разбиване на входна врата. В рамките на досъдебно производство са предприети действия за издирване на извършителя.