Хванаха двама с дрога и двама пияни шофьори

Срещу нарушителите са образувани бързи производства

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 15 криминални престъпления – 7 кражби, 5 притежания на наркотици и 3 др. Разкрити са 8 престъпления.

Двама са привлечени като обвиняеми за притежание на наркотици. В понеделник, в землището на квартал „Сушица“, карловски полицаи засекли 59-годишен мъж да носи в раницата си зелена листна маса, реагирала при полевия тест на марихуана. В условия на неотложност последвало претърсване в обитаваното от него жилище, от където са иззети близо 600 грама от наркотика и две засети растения, достигнали височина над метър. Срещу извършителя е образувано бързо производство по чл. 354а от НК. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Карлово му е повдигнато обвинение и наложена мярка за неотклонение „задържане“ до 72 часа.

Същият ден в ареста на Четвърто РУ в Пловдив попаднал 19-годишен осъждан жител наРаковски. При полицейска проверка на ул.„Княз Александър І Батенберг“ той направил опит да се освободи от пакетче с бяло прахообразно вещество и електронна везна. Експертна справка показала, че иззетият наркотик е близо 43 грама амфетамин. За случая е уведомена районната прокуратура в областния град. Младежът бил привлечен като обвиняем в рамките на образуваното бързо производство.

Двама водачи на моторни превозни средства били отведени в полицията. В първите минути на днешния ден автопатрул на Четвърто РУ задържал 19-годишен от Цалапица. На бул.„Марица“ в областния град той бил зад волана на лек автомобил „БМВ“ под въздействие на наркотици. Около 22.30 часа снощи в районното управление в Труд попаднал 29-годишен от Момино село, след като в Крислово управлявал лек автомобил „Алфа Ромео“ след употреба на алкохол близо 1,3 промила. Срещу нарушителите са образувани бързи производства.