ОИЦ-Пловдив приключи успешно втората си информационна кампания

След срещите присъстващите участваха в дискусии и споделяха добри практики

С публични информационни събития в с.Първенец на община „Родопи“ и Кричим  екипът на Областния информационен център-Пловдив сложи официален край на втората годишна кампания за популяризиране на актуалните и предстоящи възможности за кандидатстване с проекти за европейско финансиране. Повече от 50 жители на двете населени места присъстваха на събитията и активно се включиха с въпроси и предложения. След срещите присъстващите участваха в дискусии и споделяха добри практики.    
По време на втората за 2018 г. информационна кампания екипът на ОИЦ-Пловдив обиколи нови 18 населени места от територията на всяка една община от област Пловдив. Експертите предоставяха подробна информация по време на организирани изнесени приемни или събития в зали на читалища, общински съвети и общински администрации. Темите бяха свързани предимно с Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и по-конкретно: подмярка 6.1 „Стартова помощ  за млади земеделски стопани“, подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти”, подмярка 6.4 “Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ и подмярка 7.2 “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Бяха обсъждани и популяризирани още възможностите за финансиране чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове на проектни предложения в сферите предприемачество, наука, образование, култура, екология и иновации.   
Проект „Ефективно функциониране на областен информационен център в Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.