Стартира инициативата „Даваме сила - срещи с жени лидери"

Животът

25-10-2018, 10:26

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

„Силни сме и можем да работим успешно в трудни сектори и в трудни моменти“. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред дамите от Жени ГЕРБ-София. Петкова,  градското ръководство на Жени ГЕРБ-София, координаторите и активът на ЖГЕРБ в столицата дадоха старт на инициативата „Даваме сила - срещи с жени лидери“. 

„Тези срещи са много важни за нас – жените в управлението, защото вашата подкрепа и оценка ни мотивират да продължаваме напред, да преодоляваме трудностите и да постигаме успехи“, каза министър Петкова на срещата, която се проведе на 23 октомври в централата на ПП ГЕРБ.

„За нас е чест и удоволствие да разговаряме с първата жена – министър на енергетиката в България“, каза Ирина Йорданова, ръководител на Жени ГЕРБ-София. „Важно е да поздравим една жена – лидер, която намира сили да прави промени в този толкова труден и суров сектор. Нещо повече – тя дава сили на много други жени не само да работят в енергийния бранш, но и да заемат ръководни позиции“.

Министър Петкова представи пред дамите приоритетите в своята работа. „Най-важните неща са свързани с това да можем да диверсифицираме източниците си на доставка на енергийни ресурси“, посочи министър Петкова. „За четири години успяхме да постигнем стабилност в сектора. Успяхме да защитим стратегическото място на България на газовата карта на Европа“, каза още тя.

В отговор на въпроси на дамите от столичната структура министър Петкова сподели опита си при вземането на тежки решения, които имат съществен икономически и социален отзвук като например за централите в Маришкия басейн. Обсъдени бяха също така въпроси, свързани с необходимостта от специално подготвени кадри за енергетиката и връзката с образованието. Теменужка Петкова разказа и за успехите, постигнати по време на първото Българско председателство на Съвета на ЕС по отношение на законодателния пакет „Чиста енергия за всички европейци“.