Удостоверенията за сътрудниците от „Студентската програма за законодателни проучвания“ към парламента

Животът

25-10-2018, 14:20

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители връчиха удостоверенията на сътрудниците от „Студентската програма за законодателни проучвания“ към парламента. Дипломи за участието си в програмата получиха 14 студенти по право от различни университети. 
Участието ви в законодателните проучвания са изключително полезни на народните представители, отбеляза председателят на парламента, като изрази задоволството си от факта, че все повече млади хора помагат в работата на законодателната институция. Цвета Караянчева уточни, че програмата се провежда от 19 години и пожела на отличените студенти успешно да прилагат наученото в професионалната си реализация.
По време на церемонията удостоверения връчиха още председателят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Данаил Кирилов и депутатите Мария Илиева, Анна Александрова и Иглика Иванова-Събева. 
През последната година стажантите от програмата са работили върху девет проучвания в различни сфери на законодателството, подготвени по заявка от парламентарни комисии, парламентарни групи или от народни представител