Хорхе Броун може да премине в Бока Хуниорс

В момента двама вратари се редуват на вратата на Бока

Резервният вратар на Лудогорец Хорхе Броун може да осъществи изненадващ трансфер през зимата. Медиите в Аржентина пишат, че името на 32-годишния страж е сред обсъжданите за нов вратар на гранда Бока Хуниорс.

В момента двама души се редуват на вратата на „синьо-златистите“. Това са Агустин Роси и Естебан Андрада, но на „Бомбонера“ искат засилване на конкуренцията. За целта беше привлечен боливийският страж Карлос Лампе, но той така и не е използван от треньора Гийермо Барос Скелото.


Броун премина в Лудогорец преди малко повече от година. В първия си сезон той се редуваше с бразилеца Ренан дос Сантос. Това беше решение на бившия треньор на вратарите Бернд Дреер, припомня "Меридиан Мач". След като германецът си тръгна, доскорошният наставник на „орлите“ Пауло Аутори реши да спре ротацията и да залага единствено на Ренан. След идването на Тони Здравков обаче и бразилецът, и аржентинецът играха по 90 минути, така че не знае кой ще е титуляр за в бъдеще.

32-годишният Хорхе Броун до момента е играл за Росарио Сентрал, Антофагаста и Колон. Той бе сред обсъжданите имена за трети вратар на Аржентина за Мондиал 2018, но така и не пътува за Русия.