Випуск 2018 на Академията на МВР получи своите дипломи

Мисия София

31-10-2018, 11:18

Снимка:

mvr.bg

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

Министър Маринов им пожела кураж, за да бранят доброто и да преодоляват трудностите в професията

На тържествена церемония в Академията на Министерството на вътрешните работи бяха връчени дипломите на курсантите и студентите от Випуск 2018. Присъстваха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, тримата заместник-министри Милко Бернер, Красимир Ципов и Стефан Балабанов, ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и директори на главни и административни дирекции на министерството, преподаватели и близки на випускниците.

Напускате Академията на МВР добре подготвени теоретично и както всеки устремен млад човек, очаквате, че ще се влеете в редиците на МВР, за да решите по най-бързия начин проблемите на обществото и да преборите престъпността. Реално обаче, ще се сблъскате с една малко по-различна действителност, каза пред завършващите министър Младен Маринов. „Когато отидете на работното си място първото, с което ще се сблъскате, са някои вредни стереотипи, наложени с практиката и ще се опитвате да ги преодолеете – къде успешно, къде не. Това ще бъде първата ви битка. Второто, което ще искате бързо да се случи, е да задържите и предадете на съд лошите, но се сблъскате с това, че трябва да спазвате закона в цялата му пълнота. Тук често ще търпите критики от началници, от обществото и ще се питате защо, когато сте вложили сериозни усилия. Това не бива да ви отчайва и демотивира. Вие сте достатъчно подготвени, за да изведете нещата до успешен край“, сподели още пред завършващите министърът. Той им пожела да бъдат горди с постигнатото и да не не спират да надграждат подготовката си. 

Вярвам, че успяхме да изградим у вас вярата, знанията и ценностите, с които да можете да гарантирате реда и сигурността на българските граждани, допълни ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев

От името на курсантите слово прочете отличникът на Випуск 2018 Снежана Топалова. На нея, като на първенец, бе връчена и традиционната ежегодна награда на фондация „проф. Стефан Стойчев“ за постижения по време на обучението в Академията на МВР и отличен успех.

Новоназначените държавни служители от системата на МВР положиха клетва по Етичния кодекс. Випуск 2018 завършиха 79 курсанти - 46 от тях завършиха специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, 15 – „Гранична полиция“, а 18 – факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“. Заедно с тях се дипломираха и 24 студенти - 13  в специалност „Корпоративна сигурност“ и 11 – „Публична администрация“.