Предизвикателството „С велосипед до Луната“ успя! Събраха се километри и за връщане до Земята

Професионалисти и любители от десетки градове в 6 държави се качиха на велосипеди в името на благородна кауза

Уникалното велосипедно предизвикателство – да изминем заедно дистанцията от Земята до Луната, завърши повече от успешно, а България даде своя принос. Професионалисти и любители от десетки градове в 6 държави се качиха на велосипеди в името на благородна кауза. Километрите, изминати от всеки, сe сумираха, за да се достигне до точната дистанция от 384 400 км. Нещо повече – в крайна сметка амбициозната мисия се оказа два пъти по-успешна. Сумираните километри се оказаха цели 779 920 - достатъчни не само за разстоянието до Луната, но и да се измине докрай обратният път до Земята.

Основното колоездачно събитие в България – „ДЗИ Вело“, предизвика ентусиасти в три наши града - Бургас, Пловдив и Стара Загора. Включиха се 338 професионални колоездачи и 157 любители или общо 495 души. Само от тази инициатива в България бяха изминати 7985,12 км (6531,42 км. от професионалисти и 1453,70 км. от любители).

Целта на глобалното предизвикателството бе чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности служителите от 6-те държави, в които белгийската КВС Груп присъства, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км. Всички, включили се, прибавяха своите километри към постиженията на Групата.

Събраните километри ще бъдат монетаризирани за каузата „ДЗИ - история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца. Програмата на застрахователната компания всяка година подпомага избрани  студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии  и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години  - до завършването на тяхната бакалавърска степен.