Роберто Мартинес може да поеме Реал

Спорт

01-11-2018, 19:00

Снимка:

btv

Автор:

sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Де Бройне: Белгия вече е по-опитен отбор

Лопетеги:Благодаря нв Реал

Белгийският национален селекционер отрича

Името на националния селекционер на Белгия  Роберто Мартинес, се завъртя в последните дни като възможен вариант за нов треньор на Реал Мадрид след уволнението на Жулен Лоптеги.

За временен наставник бе назначен аржентинецът Сантиаго Солари, който вече постигна и първата си победа начело на "белите" - успехът с 4:0 над Мелия за Купата на краля.

Човекът извел Белигя до бронзовите медали на Мондиала в Русия обаче заяви категорично пред белгийския "VTM Nieuws": "Нека не си губим времето с тази тема", запитан за възможността да поеме Реал.

Ръководството на "лос бланкос" също така ще трябва да води борба и с белгийската футболна федерация, ако настоява за привличането на испанеца.

“Не искаме да коментираме договорните отношения между федерацията и съответните служители, защото това е тайна. Ако даден клуб желае да привлече г-н Мартинес, то първо той трябва да постигне споразумение с БФФ”, заяви говорителят на федерацията Стефан ван Лок пред EFE.

Договорът на Мартинес с националния отбор на Белгия приключва след Европейското първенство през 2020 г.

Най-големият успех на иберийския специалист на клубно ниво като треньор е спечелването на Купата на ФА с Уигън през 2013 г.