Над 800 000 лева отпуска Министерството на икономиката за община Куклен

Ще се изгради пътна инфраструктура и канализация до местността "Капсида“

Министерството на икономиката и Община Куклен подписаха договор за изграждане на пътна инфраструктура и канализация до местността „Капсида“, част от промишлено-търговска зона Куклен, на стойност 802 542 лв.
Припомняме, че преди няколко месеца започна изграждане на завод за производство на автомобилно осветление от Одело Фарба България, която е част от Байрактарал Холдинг. Холдингът притежава компании, чиито дейности включват общо и автомобилно осветление, автомобилно представителство и лизинг, застраховане, строителство и туризъм. Одело Фарба България ще направи инвестиция в размер на  61 980 000 лв. в промишлено-търговска зона Куклен. Компанията се вписва в параметрите за инвеститор клас А, което означава, че държавата подпомага този тип бизнес чрез различни насърчителни мерки, в този случай изграждане на пътна и комуникационна инфраструктура.
В плана за развитие на Одело  Фарба  България е заложенo изграждането на 3 завода до 2023 година. До момента са разкрити 350 работни места. Основните клиенти на компанията са автомобилните гиганти "Мерцедес", "Рено ", "Фиат“, "Тойота", "Фолксваген ", „БМВ“ , "Форд".