Маскиран ограби бензиностанция в Крумово

Нанесъл удари на 69-годишния служител

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Пловдив са регистрирани 12 криминални престъпления – 4 кражби, ПОМПС, хулиганство, пожар и 5 др. Разкрити са 6 престъпления.

- Пловдивчанин е заподозрян за престъпление с акцизни стоки. Около 15 часа вчера, при работа по безопасност на движението в областния град, екип на моторизирано звено „Сигма“ спрял лек автомобил „Хюндай“ на ул. „Васил Левски“. Последвалата проверка установила, че в колата се превозват 20 килограма нарязан тютюн без български бандерол. 59-годишният криминално проявен шофьор е отведен в Трето РУ. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 234, ал.1 от НК.

- За броени часове криминалисти на Пето РУ разкрили автор на грабеж. Около 5 часа в събота, на тел. 112 било съобщено, че маскиран влязъл в бензиностанция в село Крумово и отнел над 300 лева от оборота, след като нанесъл удари на 69-годишния служител. Потърпевшият не е пострадал сериозно. В хода на организираните незабавни издирвателни действия същата вечер в районното управление бил задържан непълнолетният автор – 16-годишен от споменатото село. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за извършеното престъпление. Работата на разследващите продължава под наблюдението на прокуратурата.

- Участник в сбиване бе задържан в полицията в Раковски. Около 19.30 часа в неделя служителите на реда се отзовали на сигнал за възникналото в село Белозем спречкване между двама местни жители, на 44 и 26 години. В резултат на получените удари от опонента си по-възрастният е настанен в болница с телесна повреда. Спрямо 26-годишния е взета полицейска мярка за неотклонение. Образувано е бързо производство по чл. 131, ал.1, т.12 от НК.

- Солидно почерпен водач бе заловен в първите минути на днешния ден. Половин час след полунощ в Асеновград служителите на реда спрели лек автомобил „Ауди“. Зад волана бил 28-годишен жител, чиято алкохолна проба показала наличие на над 2,2 промила. Срещу мъжа е образувано бързо производство.