Световното по футбол през 2030 г. - мисия възможна

Спорт

06-11-2018, 09:54

Снимка:

BNT, кадър

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

"Обща кандидатура на Балканите за Световното по футбол през 2030 г. е важен политически знак. Тя показва, че Балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта,но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически интереси. Предложението на Ципрас към премиера Борисов показва, че България е уважаван партньор."

Това заяви в сутрешния блок на БНТ днес Министър Кралев.

"Най-важното е, че четирите страни заявиха, че ще работят заедно. Започваме преговори със спортните министри на Гърция, Румъния и Сърбия относно подготовката за кандидатстването. Имаме достатъчно време да изградим нужната спортна инфраструктура. Столична община ще ни предложат терен и ще обмислим инвестицията.

Шансовете ни за Зимна младежка олимпиада са огромни. Алпийските ски трябва да са съсредоточени на Витоша. За да се случи това Планът за управление трябва да се промени, за да се изградят нови спортни съоръжения. Нашата отговорност е за изграждане на нужната спортна инфраструктура. Вярвам, че имаме подкрепата на жителите на София. МОСВ трябва да поемат отговорност и да направят промените. Столичният общински съвет скоро ще заяви позицията си."