Марица стана съосновател на Асоциацията на професионалните волейболни клубове

Организацията обединява отбори от цяла Европа

ВК Марица (Пловдив) стана съосновател на Асоциацията на професионалните волейболни клубове (ACPV). Организацията, обединяваща отбори от цяла Европа, бе създадена на специална среща в Кан (Франция),съобщи БФ Волейбол.

В учредяването и взеха участие редица водещи клубове - като Будовлани (Лодз), Волей Алба-Блаж (Румъния), турските Еджзаджъбашъ (Истанбул), и Галатасарай, отборите от мъжкото и женското първенство на Полша, Партизан (Белград), ВК Кан, руският Уралочка НТМК, швейцарският Цюри Унтерланд и френският Волеро Льо Кане.,съобщава  БФ Волейбол.

Целта на асоциацията е да представлява своите членове и техните интереси и да работи върху развитието на клубния волейбол. Това ще се случва чрез различни общи дейности, както и чрез сътрудничество с международните ръководни органи – Международната федерация - ФИВБ и Европейската конфедерация - ЦЕВ. ACPV насърчава отношенията между своите членове и изграждането на стабилни връзки помежду им, както и ще работи за увеличаване на интереса на спонсорите към клубовете.

Председател на асоциацията е президентът на Волеро Льо Кане Став Якоби. Генерален мениджър е Иван Милкович.