Кубрат Пулев днес на гости в Пловдив

Тервел ще се бие в "Колодрума"

Претендентът за световната титла по бокс Кубрат Пулев дойде неочаквано в съботния ден в Пловдив. Заедно с него бе и половинката му Андреа, съобщи БНР Пловдив.

Кубрат Пулев бе в Пловдив, за да разгледа спортната зала „Колодрума“. Причината е, че в началото на следващата година се очаква там брат му Тервел Пулев да има мач. Кобрата бе посрещнат пред спортната зала от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков, който бе довел и 5-годишния си син Митко, както и от шефката на залата Галя Китина.

За това да избере Пловдив припомни, че баща му е от Пловдив и че кръвта му е наполовина пловдивска.

„Пловдив е един прекрасен град. Като малки баща ми ни водеше тук и ни показваше къде им е била къщата. Била е в центъра, близо до Тримонциум. Отделно ни разказваше всичко – как и къде е тренирал, разказваше ни за историята на Пловдив. Затова винаги сме били с едно по-различно отношение към Пловдив”, каза още Кубрат Пулев преди да влезе в „Колодрума” и да разгледа спортната зала.

Той обеща мачът на Тервел в Пловдив да бъде анонсиран подобаващо, за да стане грандиозно шоу, каквото са направили и в София. „Брат ми може би ще играе догодина тук и смятам, че ще бъде също едно грандиозно шоу, защото той трябва да защити титлата и най-вероятно ще играе за някоя от другите титли, а защо не и за световната”, бе категоричен боксьорът.