Цигари и алкохол без бандерол откриха в Пловдивско

В 63-годишен пловдивчанин намериха незаконно оръжие и боеприпаси

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 12 криминални престъпления – грабеж, 2 кражби и 9 др. Разкрити са 6 престъпления.

Специализирана полицейска операция за пресичане на контрабандата с акцизни стоки бе проведена в неделя в Раковски. В зоната на стоков пазар служителите на реда задържали 29-годишна жителка на село Оризари и 45-годишен чирпанлия. В товарен автомобил с дърва за огрев, които жената предлагала за продажба, били открити и чували с общо 120 килограма нарязан тютюн без български бандерол. Срещу извършителката е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Предварителна проверка за подобна незаконна дейност започнала срещу мъжа, след като от колата му били иззети две 10-литрови туби с нелегален алкохол. 
Ден по-рано, при подобна акция полицаи от Карлово конфискували значително количество саморъчно свити цигари. Близо 7100 къса били открити на адреса на 55-годишна жителка на града, а други 1300 къса и 4 килограма нарязан тютюн – в дома на 48-годишна от Баня. Срещу двете жени са образувани бързи производства.
В резултат на бързи и професионални действия служителите на реда в Асеновград задържали автор на грабеж. Вчера в полицейския арест бил отведен 52-годишен жител, отнел насила мобилен телефон от 17-годишно момче. Според получения сигнал, посегателството било извършено около 21.30 ч. на ул. „Цар Иван Асен ІІ“ в града. Срещу мъжа е започнато бързо производство под наблюдението на районната прокуратура.  

63-годишен пловдивчанин е заподозрян за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. При процесуални и следствени действия в събота на адреса на мъжа служители на Второ РУ открили и иззели пистолет и над 510 патрона от различен калибър, без необходимите разрешителни документи. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал.1 от НК.

Извършител на хулиганска проява бе задържан в Трето РУ в Пловдив. Около 1.20 часа в събота патрул на районното управление спрял лек автомобил „Хонда“ на бул. „България“. 40-годишен пътник от село Калояново, който бил във видимо нетрезво състояние, се опитал да осуети полицейската проверка и оказал съпротива на служителите на реда. Спрямо мъжа била взета 24-часова мярка за неотклонение, образувано е бързо производство по чл. 325, ал.2 от НК.