"Аз играя и мечтая“ влезе в детските градини в Пловдив

Програмата е на Фондация "За Нашите Деца“

Фондация „За Нашите Деца“ стартира програма „Аз играя и мечтая“ в пловдивските детски градини, с която по един забавен начин ще насърчават  децата да развиват своя потенциал. Ще работят за изграждане и надграждане на творчески умения, креативност, иновативност, умения за работа в екип – необходими на децата за по-добрата им адаптация и справяне с живота занапред.
Първата детска градина, включена в програмата, е „Захарно петле“. 27 деца от нея вече се потопиха в магията на играчките, приказните истории и творчеството. В следващите 9 месеца в игрови сесии с децата с подходящи за възрастта им играчки, книжки и материали, ще подкрепят развитието им по един наистина нов и забавен начин. Защото, както всички знаем, силата на играта е невероятна и най-добре, учим докато играем. А когато играем заедно, всичко е чудесно!
В началото на новата година ще стартират семинари за родителите, както и практически работилници за деца и родители. На тях родителите ще имат възможност да научат повече за ползите от играта и за това как да подкрепят развитието на децата по един забавен и креативен начин.
Всички деца имат право да играят, защото играта развива много и разнообразни умения и им дава възможност да развият въображението и талантите си.