110 килограма контрабанден тютюн установиха на АМ "Тракия"

Криминална хроника за денонощието в Пловдивско

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР - Пловдив са регистрирани 11 криминални престъпления – 3 кражби, наркотици и 7 други. Разкрити са 12 престъпления.

Значително количество цигари и тютюн без български бандерол били иззети при специализирана полицейска операция, проведена вчера на територията на пловдивската дирекция на МВР. В района на 122 км на автомагистрала „Тракия“, посока Бургас, служители на Трето РУ и колегите им от сектор „Пътна полиция“ спрели товарен автомобил „Форд“ с варненска регистрация.  При предприетите процесуални и следствени действия било установено, че 41-годишният водач превозва 110 килограма контрабанден тютюн. Спрямо мъжа била взета 24-часова мярка за неотклонение. Същия ден в Шесто РУ била отведена 54-годишна жителка на квартал „Столипиново“, след като в паркиран пред адреса й лек автомобил „Фолксваген“ полицаите открили и иззели близо 16 000 къса цигари без платен акциз. Срещу двамата извършители са образувани бързи производства по чл. 234, ал. 1 от НК.

Млад пловдивчанин бе задържан заради две кражби на територията на квартал „Тракия“ в областния град. Около 15 часа във вторник 19-годишният младеж се озовал в ареста на Пето РУ след предприети бързи издирвателни и заградителни действия от служителите на реда. Повод за тяхната реакция бил сигнал от 37-годишна майка, че в Парк на репресираните неизвестен откраднал мобилния телефон на малолетната й дъщеря. В хода на допълнителното разследване криминалистите установили, че два дни по-рано в ресторант наблизо младежът отнел подобна вещ от 30-годишна жена. Цялостното документиране на случаите продължава в рамките на досъдбено производство.

Незаконно оръжие бе открито в къща в село Дедово. При проверка вчера полицаи от Първо РУ установили, че 70-годишен мъж съхранява в имота си самоделна ловна пушка и 12 боеприпаса, без необходимите разрешителни документи. Допълнително била открита и нерегистрирана по установения ред въздушна пушка. С протокол за доброволно предаване оръжието и патроните са иззети. Образувано е досъдебно производство по чл. 339, ал.1 от НК. Уведомена е прокуратурата.

Бързо производство е образувано срещу 23-годишен младеж от село Дъбене за шофиране след употреба на наркотични вещества. Вчера, на ул. „Генерал Заимов“ в Карлово той бил засечен от служителите на реда зад волана на лек автомобил „Опел“. Направеният му тест с драг чек установил, че водачът е под въздействие на медамфетамин.

Два сигнала за кражби от автомобили били получени вчера в полицията в Пловдив. 38-годишна шофьорка се оплакала в Трето РУ, че след 20.00 ч. заварила джипа си „БМВ“ с разбито стъкло, а отвътре липсвала дамската й чанта с около 3000 лева, банкови карти и различни документи. Междувременно в Четвърто РУ се явил 62-годишен мъж и съобщил, че от незаключения му автомобил  „Мазерати“ били задигнати 2000 лева и лични документи. По данни на потърпевшия, посегателството било извършено за времето от 15.30 ч. до 16.10 ч. на паркинг на ул. „Капитан Райчо“.

ПТП

Сигнал за пътен инцидент бе получен вчера в РУ – Раковски. Около 17.40 ч. постъпила информация, че в района на индустриална зона в село Стряма лек автомобил „Пежо“ прегазил 50-годишна жена, която била паднала на пътното платно от велосипеда си. Тя е издъхнала на място. Водачът на колата, на 43 години, е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите са отрицателни. Задържан е за едно денонощие. Изясняването на фактите и обстоятелствата около случилото се продължава разследващ полицай от районното управление. Образувано е досъдебно производство.