Нова IT компания стъпи на пазара в Пловдив

Дружеството се ориентира към външни пазари за уеб и мобилни приложения

Нова IT компания стъпи на пазара в Пловдив. Подикс ООД /www.podix.com/ е новосъздадено дружество, което се ориентира към външните пазари за уеб и мобилни приложения. Целта на компанията е да осигури на клиентите си опитен екип от висококачествени специалисти, каквито има в Пловдив, които да се включват в значими и разнообразни международни проекти. В момента фирмата усилено търси старши специалисти и програмисти – java, php, dotnet.

„В община Пловдив работим усилено през последните години за развитието на ИТ сектора в града. Радвам се, че все повече малки и средни компании стартират дейността си в Пловдив, което ни помага да задържаме вече подготвените кадри и да привличаме нови ИТ специалисти. Доброто качество на живот в града и атрактивните възможности за добра професионална кариера привличат все повече млади таланти в Пловдив“, сподели кметът Иван Тотев.

Целта е да се наемат на работа 80 души в следващите 24 месеца, с което да навлязат устойчиво на европейския и американския пазар с портфолио от клиенти от технологичния сектор, търсещи разработчици на високо ниво.

Подикс е дъщерна компания на българо-френската компания Дроксик, базирана в София, специализирана на пазарите в Германия, Франция, Англия и скандинавските страни. Току-що завършили специалисти също ще имат възможността да се обучават в компанията и да натрупат необходимия опит. Фирмата има още две компании в София и Германия, като и работят за големи фирми от различни браншове.

„Имаме дългосрочни планове за развиването на компанията в Пловдив. Искаме да създадем нова компания, с която да изградим силен екип и свое портфолио от клиенти в Пловдив, а не просто втори офис на компанията в София. Виждаме, че в Пловдив има много добри специалисти и искаме да им дадем възможност да работят по големи и интересни международни проекти“, сподели управителят на компанията Павел Симов.

През последните 5 години Пловдив се утвърди като втори ИТ център в страната. В града оперират над 80 ИТ и аутсорсинг компании които осигуряват заетост на над 6 000 души.

Нова тенденция за града е, че вече има устойчив ръст на компаниите, които се създават и развиват в региона. Един от най-бързо растящите сектори в Пловдив се очаква да продължи с положителния си тренд и да продължи да осигурява добре платени работни места. Градът е второто място за инвестиране в България. Компанията е на второ място в класацията „Гепард“ за фирми с най-бърз растеж