Гуардиола посетил отново Байерн

Дошъл да види приятели в клуба

Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изненадващо се появи отново в офиса на предходния си тим Байерн. 47-годишният испански специалист пристигна при баварците, преведен от мениджърката Катлийн Крюгер през подземния гараж на офиса на клуба на „Зебенер Щрасе“ в Мюнхен. По същото време отвън хърватският треньор Нико Ковач водеше поредното занимание на отбора.

Гуардиола бе начело на Байерн от 2013 до 2016 година, печелейки с баварците три поредни шампионски титли в Бундеслигата и два пъти трофея в турнира за Купата на Германия. Големият въпрос е какво прави Пеп отново в бившия си клуб? По информация на „Билд“ треньорът е отскочил до Мюнхен на път за Барселона и просто е казал „Здравейте“ на приятелите си в Байерн. Той посетил президента Ули Хьонес и спортния директор Хасан Салихамиджич, като се е видял в офиса и с други бивши колеги. Не много хора знаят и това, че Гуардиола все още има жилище в Мюнхен.

Дискусия сред босовете в Байерн за треньорския бос засега няма и те продължават да изказват пълната си подкрепа към Нико Ковач, въпреки че тимът изостава на 7 точки от лидера Борусия (Дортмунд) след обрата и загубата с 2:3 на „Сигнал Идуна Парк“ миналата събота.