На Челси може да бъде наложено трансферно ембарго

Спорт

19-11-2018, 08:00

Снимка:

btv

Автор:

sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Треньорът на Челси с рекорд

Челси удължава договора на Давид Луиш

Появиха се разкрития, които могат да докарат допълнително проблеми за лондончани

След като вчера излезе информация за това, че на Челси може да бъде наложено трансферно ембарго за цели две години, се появиха още разкрития, които могат да докарат допълнително проблеми на лондончани. Снощи датският вестник Politiken излезе с информация, която се позовава на документи от Football Leaks, че футболният клуб е извършил неправомерни плащания към бащата на Андреас Кристенсен в периода, когато бе привлечен датският национал. Според документите  Стен Кристенсен е бил назначен формално като скаут на клуба в същия ден, в който 15-годишният тогава Андреас е преминал в Челси. Копия от договорите показват, че за четири години Стен Кристенсен е получил 656 640 паунда от лондонския клуб, без да има никакви доказателства, че за този период той е извършвал каквато и да било скаутска работа. Нещо повече - по това време бащата на централния бранител все още е работил като треньор на вратарите в Брьндби.

Правилата на Премиър лийг забраняват на клубовете да стимулират финансово младите играчи и техните семейства, за да ги привличат по този начин в редиците си.

От Politiken са се свързали със Стен Кристенсен, който отказал коментар. Говорителят на Челси също заявил, че от клуба не коментират спекулации, свързани с конфиденциални договори.

Според същите документи от Манчестър Сити са се опитали да привлекат отново неправомерно Андреас Кристенсен през 2012-а, обещавайки 230 000 паунда на неговото семейство.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"