Виктор Йосифов №1 на блокада в Италия

Тодор Скримов втори в класацията за асове

Капитанът на националите Виктор Йосифов оглави за пореден път класацията на състезателите, реализирали най-голям брой точки от блокади в италианското първенство,съобщи БФ Волейбол. Централният ни блокировач записа 14 точки (7 блокади) в последния двубой с Глобо Банка Пополаре дел Фрузинате (Сора) и поддържа предимството си пред останалите състезатели в класацията.
 
Йосифов е първи в подреждането с общо 29 точки от блокада до момента, втори е Кармело Гито от Топ Волей (Латина) с 23 блока. Белгийският национал Пиетер Верхеес от Консар Равена е трети с 22 блока.
 

В класацията за реализатори на асове Тодор Скримов запазва второто си място (24 аса, 3 от които в последната среща с Падуа), като изпреварва сръбската звезда Александър Атанасийевич (20 аса). Лидер е отново Уилфредо Леон от Сър Сейфти Конад (Перуджа), с 35 точки от сервис.
 

 
В класацията на топреализаторите има българско присъствие в топ 10 - диагоналът Цветан Соколов е десети със 128 точки. Лидер е Фернандо Ернандес Рамос (Ема Вилас Сиена) с 201 точки, втори е Мохамад Ал Хадади (Тоно Калипо Вибо Валентия) - 182 точки. Третата позиция е за Уилфредо Леон (Перуджа), който е записал общо 163 точки.