Критерии за кандидатстване за подпомагане от БФТ

Спорт

22-11-2018, 08:00

Снимка:

БФТенис

Автор:

sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Високо признание за БФ Тенис

Есенен турнир по тенис ще се проведе в Петрич

Младите ни тенисисти постоянно се увеличават

През всяка от последните пет години Българска федерация по тенис увеличава своя бюджет за подпомагане на най-талантливите състезатели. В следствие на това успехите на младите ни тенисисти постоянно се увеличават. През последната година подпомогнахме над 20 състезатели с индивидуални стипендии във възрастовите групи от 14 г. нагоре, съобщи БФ Тенис.

 

Верни на стремежа си да подобряваме непрестанно работата си БФТ, разработи система за подпомагане на най-добрите млади състезатели по тенис на България, като почерпихме опит от редица водещи федерации - френската, италианската, сръбската и други. Съвместната ни работа включваше анализ на наличните научни изследвания относно развитието на състезателите и техния потенциал от 11 до 24-годишна възраст.

В секция „Програми" – раздел „Програма за подпомагане на състезатели" в нашия сайт всички състезатели, треньори и родители ще могат да открият допълнителна информация относно критериите за развитие и методиката за кандидатстване на състезателите на Българска федерация по тенис.