Български фолклор на концерта на Горан Брегович в Пловдив!

Ще пеят Людмила Радкова-Трайкова и Даниела Радкова-Александрова

Магнетичните фолклорни вокали на българските певици Людмила Радкова-Трайкова и  Даниела Радкова-Александрова ще чуят всички запалени фенове на иконата на Балканската музика Горан Брегович на 18 декември в зала СИ‘ЛА в град Пловдив, разбра се от организаторите на събитието АРТ БГ. Родният фолклор ще бъде вълнуваща част от великолепната музикална балканска палитра, която ще представят сръбският музикален гений и неговият знаменит „Оркестър за сватби и погребения“.
„Нашата музика е балканска, а българските народни песни са един от най-ярките и красиви примери, защото в нея са преплетени ритми от всички народи на Балканите. Отделно от това, аз съм голям фен на българската музика – според мен тя е много хубава, наситена на характерни за региона вокали“, сподели Брегович съвсем наскоро.
Най-популярният изпълнител на Балканите споделя още, че от първото си гостуване в България, преди 19 години, наблюдава една много позитивна промяна в страната и всеки път когато е тук, той се чувства изключително добре и трупа незабравими спомени, заради топлото отношение на хората към него, вкусната кухня и интересните история и култура.
На 18 декември, малко преди Коледа, Брегович се зарече, че, заедно със знаменития си оркестър, специално за публиката в Пловдив, ще изпълни най-големите си и емблематични хитове от началото на кариерата си до днес като: „Аризонска мечта“, „Месечинка“, „Калашников“, „Буба Мара“ и много други.
И това не е всичко – само в специалния днешен „Черен петък“, всички запалени фенове на балканските ритми и Горан Брегович, които още не са закупили своите билети, могат да ги вземат с 20% отстъпка! Специалната промоция важи за всички ценови категории: от 40 до 60 лв, които биха могли да бъдат закупени в мрежата на Ивентим, както и онлайн.
 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"