Крадец на ток разобличиха в Асеновград

Криминално проявен и осъждан мъж е в ареста заради кражба

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 11 криминални престъпления – 3 кражби, ПОМПС, 4 притежания на наркотици и 3 други. Разкрити са 11 престъпления.

Пловдивчанка, вживяла се като жертва на инсцениран от нея грабеж, била разобличена от служители на Шесто РУ. Във вторник 30-годишната жена заявила, че около 9.30 ч. на ул. „Ландос“ непознат й отнел насила златен синджир и избягал. Незабавно бил сформиран екип от криминалисти, които започнали разследване. В хода му било установено, че представените от жената факти не отговарят на истината. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в прокуратурата.

Трима пловдивчани и асеновградчанин били задържани при полицейски проверки срещу употребата и разпространението на наркотици през последното денонощие. На ул. „Пере Тошев“ в областния град криминално проявен жител на 37 години бил засечен да носи пакетче с амфетамин. На ул. „Батак“ двама негови съграждани – 35-годишен и 33-годишен с криминални регистрации и присъди, били хванати с по пакетче „бонзай“. Плик с марихуана пък иззели служителите на реда в Асеновград при проверка на лек автомобил „Фолксваген“ с с 32-годишен местен водач. Срещу четиримата са образувани бързи производства.

Криминално проявен и осъждан мъж е в ареста заради кражба. С постановление на районната прокуратура 72-часовата мярка за неотклонение била взета спрямо 33-годишен жител на Пловдив. В хода на проведено разследване от служители на Шесто РУ са събрани доказателства, че в понеделник, като клиент на таксиметров автомобил той задигнал 300 лева и мобилен телефон от шофьора. По случая е образувано досъдебно производство.

Неправомерно включване към електроразпределителната мрежа бе установено вчера на частен адрес в Асеновград. Като заподозрян за осъществяване на незаконната дейност е 52-годишен жител, срещу когото е образувано бързо производство по чл. 234в, ал. 1 от НК.