Деца от бургаските детски градини се включиха в „Седмица на Европа”

Животът

23-11-2018, 20:26

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Седмицата започна от 22 и ще завърши на 29 ноември

И тази година Обществен дарителски фонд- Бургас заедно с Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие- Бургас организират "Седмица на Европа", в която участници са децата от градините "Златна рибка", "Звездица Зорница", "Морска звезда", "Изгрев"и "Моряче".

Седмицата започна от 22 и ще завърши на 29 ноември с много дейности за страните Италия (в ДГ "Изгрев"), Португалия (в ДГ Морска звезда"), Франция (в ДГ "Златна рибка"), Испания (в ДГ "Звездица Зорница") и Гърция( в ДГ "Моряче").

Всяка от избраните градини се подготвя с различни дейности, които включват: презентация за страната - история, местоположение, забележителности, климат, приказки /басни/ и др. Децата се запознават и с музиката и характерните за страната танци, четат се приказки и рецепти на характерни ястия за дадената държава.

На 27 ноември от 17.30 часа в Регионална библиотека "Пейо Яворов" на улица "Булаир"10 ще бъдат наградени всички деца, които ще нарисуват чудесни рисунки на тема "Европа на белия лист". Инициативата за поредна година е на Обществен дарителски фонд-Бургас с председател Наско Драков. Организаторите - Община Бургас, Обществен дарителски фонд- Бургас и ЦПЛР- Бургас, ще наградят директорите на петте детски градини, участвали в събитието "Седмицата на Европа".