Адриан Андреев започна с две победи на "Еди Хер"

Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 г

Адриан Андреев започна по блестящ начин защитата на титлите си на сингъл и на двойки на турнира "Еди Хер". Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 г,съобщи БФ Тенис.

При юношите до 18 г. Андреев разгроми с 6:0, 6:3 Дрю Бърд от САЩ. Адриан, който е поставен под №1 в схемата, ще играе във втория кръг срещу Артур Пантино от Филипините.

На двойки Андреев и партньорът му Антон Матушевич от Великобритания победиха с 6:3, 6:3 британците Джеймс Стори и Хари Уенделкен. Поставените под №2 Андреев и Матушевич спечелиха през септември титлата на двойки при младежите от US Open.

За съжаление травмата, която получи Симон-Антони Иванов преди две седмици на турнир в Мексико, се оказа решаваща за представянето му.

На сингъл Иванов се отказа при резултат 1:6, 0:2 срещу Макс Вестпал от Франция. На двойки Симон и Себастиян Родригес от Перу отстъпиха с 1:6, 2:6 на поставените под №7 Ник Хард от Доминиканска република и Матеус Де Алмейда от Бразилия.

При девойките Даниела Димитрова се класира за осминафинал в турнира на двойки. Димитрова и Зива Фалкнер от Словения елиминираха шестите поставени Хелън Пеликано от Малта и Химари Сато от Япония с 4:6, 7:5, 10-7.

На сингъл Димитрова загуби с 2:6, 2:6 от американката Хина Инуе.

При девойките до 14г. Катерина Димитрова загуби във втория кръг с 3:6, 4:6 от Катерина Лазаренко от Украйна. На старта Димитрова разгроми с 6:1, 6:0 Джулия Кобка от САЩ. Българката продължава в турнира на двойки. Димитрова е част от отбора на ITF до 14 годишна възраст.