Ибра: При Фабио Капело в Ювентус станах машина за голове

Не исках да виждам нито вратар,нито врата

Златан Ибрахимович представи втората си книга "Аз съм футболът" в типичния си стил - с крилати фрази. Преди седем години на пазара излезе биографията на шведския ветеран - "Аз съм Златан", която пожъна огромен успех.

Във втората книга на безкомпромисния голмайстор са подбрани снимки от кариерата му в Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и САЩ. Включени са и интервюта с агента му Мино Райола, Жозе Моуриньо, който му бе наставник в Интер и Юнайтед, както и с негови бивши съотборници.

"Идвам от своя собствена планета, нещо, което никой не е виждал. Аз съм човек от едно място, което всички си мислят, че е гето. Заради това ме приемаха по-различно. Не бях добре дошъл, но убедих всички в обратното и сега те ме следват. Аз идвам от планетата Златан!", каза нападателят в интервю пред радио BBC 5.

37-годишният нападател сподели, че основна роля за оформянето на реализаторските му умения има италианският специалист Фабио Капело, който бе негов треньор в Ювентус: "В началото просто ме караше да тренирам с момчетата от младежкия отбор – те ми центрираха, аз шутирах. И така в продължение на месеци, докато не станах машина. Накрая не исках да виждам нито вратар, нито врата."

"В Италия се оформих, там играх срещу най-добрите защитници – излизах срещу Милан, които бяха с Малдини и Неста, които имаш половин шанс да преодолееш. И като го направиш, трябва да вкараш на вратар от световна класа като Дида", каза още Ибрахимович.

Нападателят на ЛА Галакси кара втори сезон в МЛС, като до момента има 22 гола в 27 мача. Напоследък силно се говори, че ще подсили Милан през януарския трансферен прозорец.