Ливърпул ще трябва да бие Наполи с два чисти гола

Интер разчита на Барса за второто място

Две групи останаха нерешени. В последните мачове ще се разбере дали Ливърпул ще продължи към осминафиналите.  Както и Интер ще играе ли през пролетта в турнира на шампионите.


След като ПСЖ трудно победи Ливърпул с 2:1, в последния кръг парижани ще гледат да не доуснат издънка в Белград срещу Звезда,която на свой терен играе силно. Ливърпул ще трябва да спечели срещу Наполи с два чисти гола. Защото преди това в неапол загуби с 0:1.


Любопитно е,че за последно Ливърпул се нуждаеше от два чисти гола в мач от групите през есента на 2004 срещу Олимпиакос. В последните минути на мача Джерард донесе желаната победа с 3:1. А през 2005 Ливъррул стигна финал известен като драмата в Истанбул. Тогава Милан водеше на мърсисайдци с 3:0 на полувремето. В крайна сметка след 3:3, продължения и дузпи Ливърпул  спечели Шампионската лига.

Дали сега ще стане същото през 2019. Ливърпул бе вече на финал през 2018 и загуби от Реал.

В другата нерешена група по-голям шанс за второто място има Интер. Но нещата вече не зависят само от "нерадзурите", който загубиха с 0:1 в Англия от Тотнъм. Отборът на Спалети сигурно ще победи на Сан Сиро ПСВ Айндховен. Но пак няма да е достатъчно. На "Камп Ноу" Барса трябва да не загуби от Тотнъм. Каталунците няма за какво да играят освен за своята чест. Разбира се ще стане чутовна изднъка, ако логично Барса бие, но Интер стигне до реми срещу Айндховен. Така,че ни очакват интересни мачове.