Преподаватели и студенти от ЮЗУ участваха във форум за социално предприемачество

С модно ревю участваха студенти от специалност "Мода"

Представители на Факултета по изкуствата участваха в Регионалния форум за социално предприемачество, който се проведе в Благоевград. Събитието бе организирано от Министерството на труда и социалната политика, Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Община Благоевград.
Преподавателят във Факултета по изкуствата доц. д-р Мария Вълкова представи доклад, посветен на социалното предприемачество и мрежите за взаимодействие между предприятията. С модно ревю във форума участваха студентите от трети и четвърти курс на специалност "Мода", ръководени от ас. Мария Онтева. Те представиха колекции, реализирани в шивашките ателиета на ТПК "Нов Свят" - Благоевград.
Във форума взеха участие зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, зам.-кметът на Община Благоевград Христина Шопова, зам.областният управител на Благоевградска област Иван Стоянов, общественият посредник доц. д-р Валентин Василев, председателят на Националния съюз на ТПК Стилиян Баласопулов и представители на трудово-производителните кооперации от региона.