Известни певци и танцьори излизат на една сцена в подкрепа на 3-годишния Никола

Животът

30-11-2018, 12:00

Снимка:

Община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Концертът е на 30 ноември в Дома на нефтохимика с начален час 18:30

Бургаската певица Галя Ичеренска ще участва в благотворителното шоу за таланти "Заедно за Ники". "Тя е позната с песните си и изявите си на големи сцени! Благодарим ѝ, че прие поканата ни!", сподели във Фейсбук носителката на Гран При от Арт Фестивал "Сезони 2018" Веселина Дамова, която е сред организаторите на събитието. Певицата, която е носител на множество отличия и талантливата ученичка от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", ще излязат на една сцена с вълшебниците от танцовите школи "Дюн" и "Естрелла", от фолклорните ансамбли "Лазур" и "Радост", от Клуба за латино танци "Бургаски делфини".

Концертът е на 30 ноември в Дома на нефтохимика с начален час 18:30, а билетите, които са на цена от 3 лева, може да си купите от фоайето в деня на концерта, обявиха организаторите от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров". Стилияна Николова и Веселина Дамова, които имат множество награди и неведнъж са били лауреати на конкурси в Бургас и в цялата страна, са водещи на шоуто за таланти "Заедно за Ники". Нека заедно се обединим и покажем, че това прекрасно дете ще се оправи, призова носителката на Гран При от Арт Фестивал "Сезони 2018". Сиси Николова, Александър Иванов, Калина Енчева, ДФА "Трите пъти", Даниел Бекярски, който се раздава на сцената всеки път и печели овациите с гласа си, също е сред изпълнителите, които подкрепиха 3-годишния Никола Димов от Бургас. Момчето се нуждае от 120 000 щатски долара за хирургическа операция в клиника "Сейнт Мери", Флорида.  

3-годишният Никола е роден с вроден дефицит на бедрената кост, което причинява сериозно изоставане в развитието на едното му краче. Ражда се с разлика около 2 сантиметра, а сега вече са около 5. В момента момчето ходи със специална вътрешна стелка, но тя не е достатъчна, за да коригира разликата. Заради този проблем малкият Никола не може да стъпва на цяло краче. Възможно е да получи множество изкривявания и допълнителни здравословни проблеми, породени от това състояние. В България подобен тип дефицити се оперират след 11-годишна възраст, а дотогава скъсяването ще стане още по-голямо.

Семейството на Ники е потърсило най-добрите специалисти в ортопедията и така ги насочват към Америка. Лекари от медицински център "Света Мери", Уест Палм Бийч, Флорида, казват, че важната операция може да се направи още сега, ако родителите имат пари да платят за интервенцията. Според специалистите в САЩ, които ще извършат операцията, тя трябва да бъде извършена именно сега, защото всяко забавяне може да доведе до тежки физически проблеми за малкия Никола.

Родителите са подали във Фонда за лечение на деца заявление за финансиране на 20 юни 2018 г., но до този момент отговор няма, затова стартираме дарителска кампания за събиране на сумата. Ето как може да помогнете на Ники:

* Чрез сайта HelpKarma - https://helpkarma.com/campaign/shans-za-nikola-103 

* Чрез PayPal : valia0014@abv.bg 

* Чрез дарителската сметка:

IBAN : BG92UNCR70001523296890 BIC: UNCRBGSF

Титуляр по сметката: Никола Петков Димов