Красен Кралев за квалификациите за Евро 2020: Жребият е поносим

Ще бъде предизвикателство за нас да се изправим срещу англичаните

Националният отбор по футбол на България има своите шансове за класиране на Европейското първенство през 2020 г., ако покаже постоянството си от Лигата на нациите. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред БНТ след изтеглния днес жребий за квалификациите за Европейския шампионат.


България попадна в група А с отборите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово.
„Без да имаме кой знае какви големи звезди, които да играят в големите европейски първенства, отборът се представя много добре като колектив и може да победи почти всеки тим. През миналата година имахме много престижни победи срещу Холандия и Швеция. Лошото е, че допускаме грешки срещу по-слабите противници“, коментира Красен Кралев и подчерта, че най-важните мачове на националите ни ще са с Чехия и Черни гора.     

По думите на министъра отборът на Англия, който се представи много добре на Световното първенство тази година, е фаворит в групата.
„Ще бъде предизвикателство за нас да се изправим срещу англичаните, но очаквам пълен стадион както в мача срещу тях, така и срещу Чехия“, каза още министър Кралев.

Той допълни, че жребият е много интересен, но е поносим за националния отбор.

„Има много по-тежки групи, има и по-леки. Ние никога не сме имали късмета да се паднем в най-лесната група, но смятам, че жребият е поносим и имаме повод за оптимизъм. Дано да се върне публиката на стадиона“, завърши Кралев.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"