Капитаните на България за „Купа Дейвис“ и „Фед къп“ зарадваха децата на уникален турнир в Пловдив

Подобен турнир се състоя за първи път у нас

Турнир по подобие за „Лейвър къп" се проведе през уикенда в Пловдив. Отборното състезание за момчетата и момичета до 8 годишна възраст се проведе в зала „Атаро Клима" в Пловдив. Участие взеха деца от Плевен, Бургас, Пловдив, Хасково и Казанлък,съобщи БФ Тенис.

Подобен турнир се състоя за първи път в България, а основната му цел беше децата да получат максимално удоволствие от състезанието. В турнира взеха участие осем деца, които бяха разделелени в два отбора. Тимовете бяха водени от Тодор Енев – капитан на България за „Купа Дейвис" и Дора Рангелова – капитан на България за „Фед къп". Всички състезатели имаха възможност да участват в по четири срещи. Организатори на надпреварата бяха Българска Федерация по Тенис, ТК „Пловдив 1981" и "АТАРО Клима" ЕООД.

Мачовете се проведоха с времетраене от 15 минути и с броене на точки като тайбрек, като от всеки мач състезателите събираха точки за своя отбор.

Победата спечели селекцията водена от Тодор Енев с 13:7 точки. В този отбор бяха Атанас Рогачев, Георги Ставрев, Бруно Дженев и Рая Маркова.

Отбора на Дора Рангелова беше в състав Дамян Аврамовски, Даниел Стоянов, Лара Борисова и Ема Литкова.

След края на състезанието Тодор Енев и Дора Рангелова направиха тренировка с децата.

Наградите връчиха Атанас Рогачев, собственик "Атаро Клима" и Георги Чочев. Всички състезатели ще получиха награди от „SPORT BOX".