Президентът на Световната Тенис Федерация идва в България

Дейвид Хагърти идва на посещение у нас

Президентът на Световната Тенис Федерация Дейвид Хагърти идва на посещение в България. Той ще е гостува на своя колега Стефан Цветков, член на Борда за управление на организацията,съобщава БФ Тенис.

Двамата ще обсъждат последните промени в световния тенис и бъдещите предизвикателства пред нашия спорт.

По време на визитата си у нас, г-н Хагърти ще се срещне с Красен Кралев, министър на младежта и спорта на България.

Дейвид Хагърти ще има среща с представители на Американската търговска камара в България, чийто член е тенис федерацията ни. Ще бъдат обсъдени бъдещи проекти за развитието на българския тенис с представителите на американския бизнес у нас.

Американецът ще се срещне с водещи български треньори и администратори от екипа на БФТ.

Президентът на ITF ще има и среща в училище в България.

Една от основните цели на визитата в България е шефът на световния тенис да подкрепи лично усилията на Българската федерация да развива тениса у нас.

В качеството си на президент на световния тенис Дейвид Хагърти е в България за трети път. През 2017 година той откри Световната треньорска конференция в София, където взеха участие над 700 треньори от близо 90 страни. Няколко месеца по-рано той изнесе публична лекция в НСА за новостите в стратегията за развитие на Световната тенис централа.

Дейвид Хагърти е президент на ITF от 2015 г., когато в Борда на директорите за пръв път бе избран българин – Стефан Цветков. Хагърти също така е член на Борда на директорите на Женската тенис асоциация (WTA) и Залата на славата на световния тенис (ITHF).