Левски изгражда модерен медицински център

Клубът се развива правилно в това отношение

Лввски ще изгради модерен медицински центъра на „Герена". Клубът вече е инвестирал средства в модерна техника за възстановяване на футболисти. Лекарят на тима Мариян Добрев пък посочи, че в това отношение клубът се развива правилно.

"В България спортният лекар е един, а на Запад доста често са по 5-6. Там една спортна база винаги е придружена и от медицински център. Всъщност навсякъде строежът на съответната база започва от медицинския център. Мисля, че постепенно и ние ще създадем модерен такъв. Започнахме да го правим - в момента сме двама лекари, двама физиотерапевти, двама масажисти. Постепенно всичко ще стане", коментира д-р Мариян Добрев пред Диема спорт. Той се върна към тежката контузия на исландеца Холмар Ейолфсон. Централният защитник скъса връзка на коляното по време на гостуването на Черно море за Купата на България.

"Съвсем отговорно заявявам, че при травмата на Холмар над 75% от причините е теренът, на който се игра мачът. Той се обърна и подгони играч на съперника. Коляното му се усука, той падна и още на терена стана ясно, че е със скъсана връзка. Взе се решение да пътува за Барселона. Имах честта да асистирам на Рамон Кугат при операциите - той е светило в Европа. След това работих цялата вечер с него. След края на деня той ме покани през следващата година да отида на специализация при него. Тя ще е безплатна и ще бъде от юни до юли", разкри д-р Добрев.

Той изчетка треньора Славиша Стоянович. "Добър човек е. Изключително разбран и отворен към всички - играчи, лекарски щаб. Обръща се към нас, което е много важно. Разбира от всяка част от футбола. Много добре се работи с него".