Почина доайенът на профилактичната медицина д-р Петя Маринова

Животът

11-12-2018, 20:09

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя беше начело на ХЕИ над 20 години

Днес почина д-р Петя Маринова Пенчева – един от доайените на профилактичната медицина в България и област Велико Търново, съобщиха колегите и от РЗИ.

Целият професионален път на д-р Маринова е свързан с развитието на хигиенно-епидемиологичната служба в областта. Тя ръководеше Хигиенно-епидемиологичната инспекция и Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве повече от 20 години.

Уважавана не само от колегите си, но и от обществеността на Велико Търново, д-р Петя Маринова беше пример за висок професионализъм и отдаденост на профилактичната медицина. С нейното име завинаги ще остане свързано учредяването на първата в България Обществена коалиция за здраве и развитието на програма СИНДИ в община Велико Търново. 

Един живот, изживян в служба на хората и за хората на Велико Търново!

Поклон пред светлата й памет!

 

Ръководството и колегите от Регионална здравна инспекция – Велико Търново изказват своите най-искрени съболезнования на близките.

 

Поклонението ще се извърши на 14.12.2018 г. от 12:00 часа в Ритуална зала на Гробищен парк – Велико Търново.

 

В сградата на РЗИ – Велико Търново е организиран траурен кът в памет д-р Петя Маринова, съобщи д-р Евгения Недева, директор на Инспекцията.