Коледна работилница събира пловдивски деца

Участниците ще изработят коледна украса, играчки, календари, снежни човеци

На 3 декември Детският отдел на НБ „Иван Вазов“ - Пловдив и Сдружение „Седем Акт“ посетиха Дома за деца „Мария Луиза“, където заедно с неговите възпитаници разговаряха за предстоящите празници, писаха писма до Дядо Коледа и играха.
Като продължение на тази инициатива на 15 декември от 16.00 до 18.00 ч. на сцената на площад „Стефан Стамболов“ /пред Община Пловдив/ те организират коледна работилница, в която ще вземат участие около петдесет деца. В нея, с осигурени материали, участниците ще изработят коледна украса, играчки, календари, снежни човеци и други сувенири, които ще бъдат предложени за продан. С част от събраната сума на 19 декември от 15.00 ч. в Конферентната зала на библиотеката ще се организира коледно тържество за децата от Дом „Мария Луиза“. Останалата част от набраните средства ще бъдат дарени на дома. За участниците в работилницата и тържеството са предвидени подаръци и изненади.
Организатори на събитието са Община Пловдив, НБ „Иван Вазов“ - Пловдив и Сдружение „Седем Акт“, а техни партньори са ИК „Хермес“, ИК „Жанет 45“, Вафли „Боровец“ и Национален алианс за работа с доброволци.