Малки художници представят творчеството си в библиотеката

Мисия Пловдив

17-12-2018, 09:31

Снимка:

НБ "Ив.Вазов" Пловдив

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба-базар имаше в VIII СУ в Благоевград

Изложба "Премъдростта Божия“ гостува в Благоевград

Откриването на изложбата е от 17.00 ч.

От днес до края на 2018 г. в експозиционните пространства на фоайетата, първи и втори етаж, на НБ „Иван Вазов“ - Пловдив ще бъде представена изложба на възпитаниците на детската школа за изобразително изкуство Ателие „Резонанс“ към галерия „Резонанс“. Това е петата изложба на малките художници в библиотеката. Тази година тя е съвместно със Студио „Хомо Луденс“ от село Градина с ръководител Иван Генов.
Ателие „Резонанс“ е създадено на 11 септември 2011 г. Обучението в него е на изключително малки групи, което го прави почти индивидуално. През годините своите напътствия в света на рисуването са получили повече от четиридесет деца. Ръководител на Ателие „Резонанс“ е Николай Маринов, защитил дисертация и подготвящ книга за детското творчество.
Целта на заниманията в школата е наред с усвояването на техниките и похватите на изобразителното изкуство,  да учи децата да развиват въображението си, интелекта, индивидуалността и различността. Резултатът от този подход е налице – участие в много изложби, пленери, конкурси и призови места, проявления зад граница…
Откриването на изложбата ще бъде днес от 17.00 ч. във фоайе Изкуствотека на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.