Трима пешеходци бяха блъснати през уикенда в Пиринско!

И тримата пресичали на пешеходна пътека

На територията на област Благоевград през уикенда са станали следните ПТП:

- На 14.12.2018г. около 17:50 часа на ул.“Пейо Яворов“ в Благоевград лек автомобил „Ситроен“, управляван от С.М. /25г./ от Благоевград, движейки се в по ул.“Отдих“ в посока ул.“Пейо Яворов“, блъска 52-годишна жена от Благоевград, пресичаща пътното платно на обозначено за целта място. След извършен медицински преглед не са констатирани наранявания на пешеходката. Пробата на водачката на автомобила за употреба на алкохол е отрицателна.

- На 15.12.2018г. около 19:45 часа на пътя между гр.Гоце Делчев и с.Дъбница  лек автомобил „Мерцедес“ с 23-годишен водач от с.Дебрен, общ.Гърмен, извършвайки маневра „изпреварване“ при наличие на пътен знак В-24 и без да се убеди, че движещият се пред него лек автомобил „Дачия“ с 37-годишен водач от с.Мосомище, общ.Гоце Делчев, е подал сигнал за завиване наляво, се блъска в него, в резултат на което е пострадал водачът на лекия автомобил „Мерцедес“. Пострадалият е с разкъсно-контузна рана на главата и след оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение. Пробите за употреба на алкохол са отрицателни.

- На 15.12.2018г. около 13:00 часа в кръгово кръстовище, образувано от бул.“Д.Солунски и ул.“Васил Левски“, лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от К.А. /40 г./ от Благоевград, при наличие на пътен знак Д-17 и сигнализирана с пътна маркировка пешеходна пътека, отнема предимството и блъска 47-годишен мъж от Благоевград, пресичащ по пешеходната пътека. Пешеходецът е пострадал с болки в областта на гърдите, като след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

- На 16.12.2018г. около 18:20 часа на ул.“Даскал Козарев“ в гр.Сандански, лек автомобил „Ауди“, управляван от И.Г. /21г./ от гр.Сандански блъска пресичаща на пешеходна пътека 43-годишна жена от гр.Сандански. Пострадалата е получила контузия в лявата подбедрица и след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. Пробата на водача на автомобила за употреба на алкохол е отрицателна.