Ваня Колева раздаде награди

Зам.-министър Ваня Колева награди победителя в категория „Спорт“ на конкурса „Студент на годината“

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва във връчването на наградите в конкурса „Студент на годината 2018“, организиран от Националното представителство на студентските съвети. Церемонията, която се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, се състоя в Националния дворец на културата.
„Образованието е ключът към личностното развитие и постигането на високи професионални резултати и вярвам, че все повече млади хора ще бъдат вдъхновени и мотивирани да чертаят по-далечни хоризонти и да достигат нови висини“, каза заместник-министър Ваня Колева в своето приветствие.
„Министерството на младежта и спорта винаги е подкрепяло студентите, защото България има нужда от млади квалифицирани кадри, които да осигурят достойно бъдеще за страната ни“, допълни тя.
Ваня Колева връчи наградата на победителя в категория „Спорт“ – състезателката от националния ансамбъл по художествена гимнастика Лаура Траатс. Гимнастичката е студентка в Национална спортна академия, а множеството успехи, които постигна заедно с националния ансамбъл през годината, включват световна титла на съчетание с обръчи от Световното първенство по художествена гимнастика, което се проведе в София тази година, както и бронзов медал от многобоя, който донесе на ансамбъла директна квота за Олимпийските игри в Токио 2020.
Лаура Траатс благодари за наградата на всички, допринесли за нейните успехи, и добави, че декември месец е времето, в което всеки от нас си прави равносметка, а тази церемония е изключително мотивираща да тръгнем уверено към новата 2019 г.
Сред специалните гости на събитието бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която връчи наградата „Студент на годината“, вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на парламентарната Комисия по образование и науката Милена Дамянова, депутати, представители на изпълнителната власт, на академичната общност и на бизнеса.
Наградите „Студент на годината“ се връчват за 12-ти пореден път на най-активните студенти в България. Победителите в различните категории се излъчени от жури, което включва експерти в различните области на образованието, представители на МОН и други министерства, Съвета на ректорите, представители на партньорски НПО организации и представители на бизнеса. Целта на конкурса е всяка година да бъдат удостоени студенти от различни области на Висшето образование за постигнати от тях значими резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Носители на наградите „Студент на годината“:

Категория „Педагогически науки“ - Първолетка Александрова Станева
Категория „Хуманитарни науки“ - Елка Петрова Петрова
Категория „Социални науки“ - Михаил Димитров Проданов
Категория „Стопански науки“ - Михаил Емилов Димитров
Категория „Правни науки“ - Ана Иванова Петрова
Категория „Природни науки, математика и информатика“ - Слави Георгиев Георгиев
Категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“ - Бисерка Иванова Янкова
Категория „Здравеопазване“ - Георги Недялков Котов
Категория „Спорт“ - Лаура Жан Пиер Траатс
Категория „Изкуства“ - Мила Николаева Михова
Категория „Сигурност и отбрана“ - Светомир Николаев Русев
Категория „Чуждестранен студент в България“ – Ирина Олегивна Колот
Категория „Студент с българско гражданство, обучаващ се извън границите на Република България“ - Ралица Вениславова Тодорова
Категория „Докторант на годината“ - Свилен Христов Колев
Категория „Студент на годината 2018“ - Петър Стефков Генов