ЦСКА с труден успех над Звезди 94

Левски с две победи на старта на турнира Иван Николов

Изключително оспорвани равностоен двубой се получи на старта на Коледния турнир по волейбол за девойки до 17 години за купата на Иван Николов, който се провежда в залата на 81 СУ „Виктор Юго“ в София, с домакин ВК Звезди 94. Традиционната надпревара в девическото направление събира млади волейболистки от осем отбора от цялата страна за рекордния 22-и път, като турнирът предизвиква много голям интерес сред треньори, специалисти и приятели на волейбола,съобщи БФ Волейбол.

Тимът на ЦСКА надигра домакините от Звезди 94 с 3:2 гейма, като двата съперника сътвориха истински спектакъл, продължил повече от два часа. Така „червените“ стартираха с труден успех в предварителна група А, в която са още съставите на Марица (Пловдив) и Локомотив 1929 (София).

В другия мач от същата групата волейболистките на Марица  нямаха проблеми, като надиграха Локомотив 1929 (София) с 3:0 гейма.

В група А от турнира съставът на Левски имаше два мача по програма, като записа две победи. В първия си мач представителките на „сините“ надиграха Казанлък с 3:0 гейма. След това във втория си мач за деня Левски победи и Славия със същия резултат 3:0 гейма. С това „сините“ се очертаха като лидер в групата в преследване на първото място в своя поток.

В първия мач от група А тимът на ЦПВК надигра Славия с 3:0 гейма.

Турнирът за купа Иван Николов продължава на 19 декември (сряда) със срещи от втория ден на груповата фаза

Резултати:

Група А:

ЦПВК – Славия 3:0

Левски – Казанлък 3:0

Левски – Славия 3:0

Група В:

ЦСКА – Звезди 94 3:2

Марица – Локомотив 1929 3:0