2060 социално слаби пловдивчани получиха подарък за Коледa

Раздадоха им допълнителни хранителни продукти

2060 възрастни пловдивчани, потребители на услугата „Топъл обяд“ бяха зарадвани за Коледа с допълнителни хранителни продукти.

Лично заместник-кметът Георги Титюков се включи в инициативата и раздаде част от пакетите с пожелание за спокойни празници и здраве.

Дарителската кампания за набиране на средства за закупуване на храни от първа необходимост беше организирана от Община Пловдив и сдружение „Толерантност”.

„По този начин сме спокойни, че сме се погрижили за празничната трапеза на хората в нужда, тъй като през дните, в които ще се почива, трапезариите, в които се предлага услугата „Топъл обяд“, няма да работят“, обясни заместник-кметът Георги Титюков.

Той поговори с възрастните хора в една от централните трапезарии, които му споделиха, че са доволни от храната и от грижата, която Община Пловдив им осигурява, като предоставя безплатно ядене през деня.

В 10 трапезарии на територията на шестте пловдивски района всеки делничен ден най-уязвимите групи от населението, страдащите от хранителен недоимък и бедност получават топла супа, основно ястие с месо и хляб. Това е един от най-важните социални проекти на Община Пловдив, който се реализира от месец септември 2016 година.

Преди празничните дни всеки един потребител на услугата „Топъл обяд“ получи пакети захар, ориз, олио, фасул, леща, грис, паприкаш, дълготраен колбас, зърнена закуска и кафе.

Община Пловдив и сдружение „Толерантност“ благодарят за оказаното съдействие и за участието в благородната кауза по осигуряване на коледните пакети на: „Мотокар Терзиеви“, „Белла България“, „Нестле България“, Издателска къща „Хермес“, „Ангел Стоилов 96“ АД, „Хъс“ ООД, „Арон Райс“ ООД, „Щром“ ЕООД, „Омни Кар“ ООД, „Делком-Национал“ ООД, „КАМ 919“ ЕООД, „Евролекс България“, „Бартлинк Интернешънъл“ ЕООД, „Профилинк“ ООД, „Максими“ ООД, „Делин Дочев“, „А и Д Комерсиал“ ЕООД.