По пет сватби на ден между Коледа и Нова година

Повечето желаещи да сключат граждански брак живеят в чужбина

Има доста желаещи да сключат граждански брак в Пловдив в последните дни на годината, с изключение на Бъдни вечер и Рождество, тъй като и църквата не позволява венчавки тогава. Само за датите 27-ми, 28-ми и 31-ви декември са записани по пет двойки, информира БНР Пловдив. 

Повечето желаещи да сключат граждански брак след Коледа и до Нова година живеят в чужбина и предпочитат набързо да подготвят необходимите документи, каза Румяна Толова от общинското предприятие "Радостни обреди". 

През 2018-та в Пловдив има около 2 хиляди сватби, като се запазва  тенденцията на този брой младоженци годишно. 

Навръх Коледа има доста романтика и тогава получаваме повече запитвания за свободни дати за сключването на брак. През януари също се очаква наплива за записване на конкретен ден за сватбени ритуали в Дома на младоженците. 

При нас няма хора, които да идват насила, женим само по желание, отбеляза Толова. По думите й бракът не е просто традиция, а едно обещание и сериозен ангажимент, който поставя живота на влюбените на едно ново ниво. 

Всеки един ден е хубав за сключване на брак, защото това е нов поглед към връзката и нов начин да погледнеш този до теб, каза още Румяна Толова.