Григор Димитров на 1/4 финал в Бризбейн

Взе победа над Милман от Австралия

Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на турнира в Бризбейн, след като победи с 6:3, 6:4 австралиеца Джон Милман. В спор за място в Топ 4 българският тенисист ще срещне втория в схемата Кей Нишикори (Яп), който победи със 7:5, 6:2 Денис Кудла. Малко след победата си Димитров записа и загуба, но в турнира на двойки. С партньора му Райън Харисън паднаха с 2:6, 5:7 срещу поставените под №4 Раджив Рам и Джо Солзбъри,съобщи БФ Тенис.

 

В мача си срещу Милман българинът игра стабилно до средата на втория сет и след 6:3, 4:1 вървеше към убедителен успех. Тогава обаче се появи проблем, но шестият в схемата намери решение и се справи.

Димитров изигра добре първия сет, като беше стабилен на начален удар. Той спечели 12 от 14-те разигравания при вкаран първи сервис и осем от 13 при вкаран втори, като не даде нито една възможност да бъде пробит. В шестия гейм българинът направи пробив на нула и това го отведе към успеха в сета. Той продължи уверено в мача и с нови два пробива поведе с 4:1. Тогава се появи проблем, след като Милман изненадващо върна и двата пробива след оспорвани геймове и изравни. Последва мигновен отговор на Димитров, който проби за 5:4 и с убедителен финален гейм приключи мача за малко под час и половина.