Металната конструкция на 30-метровата кула вече е готова

Бяха поставени и последните две нива на уникалната кула

Металната конструкция на 30-метровата сцена за откриването на Пловдив – европейска столица на културата вече е готова. Днес с помощта на кран бяха поставени и последните две нива на уникалната кула.

Работата по сцената, на която на 12 януари ще се проведе спектакълът „Ние сме всички цветове“, продължава и през следващите дни. Върху конструкцията се поставят 10 LED екрани и над 350 прожектора под ръководството на немския светлинен дизайнер Бьорн Херман.

Вече започна и изграждането на 100-метровите подиуми от двете страни на сцената. Работата по строежа се координира между немската компания организатор “Phase7”, швейцарската „NUSSLI“, българската „Joker Media Rental“ и представители на местните институции. Близо 200 технически лица са ангажирани за създаването на мащабната конструкция.

В неделя в Пловдив пристига хореографът Лидия Клемент, която още същия ден започва репетиции с танцьорите, които ще се качат на сцената.

До 12 януари ще бъдат проведени редица технически тестове, сред които и такива за видео предаване на мащабните екрани, разположени по кулата.

С тяхна помощ зрителите ще могат да наблюдават всеки детайл от спектакъла отблизо, независимо къде се намират. За светлинната хореография пристига от Германия видео дизайнерът Фридър Вайс.