Металната конструкция на 30-метровата кула вече е готова

Бяха поставени и последните две нива на уникалната кула

Металната конструкция на 30-метровата сцена за откриването на Пловдив – европейска столица на културата вече е готова. Днес с помощта на кран бяха поставени и последните две нива на уникалната кула.

Работата по сцената, на която на 12 януари ще се проведе спектакълът „Ние сме всички цветове“, продължава и през следващите дни. Върху конструкцията се поставят 10 LED екрани и над 350 прожектора под ръководството на немския светлинен дизайнер Бьорн Херман.

Вече започна и изграждането на 100-метровите подиуми от двете страни на сцената. Работата по строежа се координира между немската компания организатор “Phase7”, швейцарската „NUSSLI“, българската „Joker Media Rental“ и представители на местните институции. Близо 200 технически лица са ангажирани за създаването на мащабната конструкция.

В неделя в Пловдив пристига хореографът Лидия Клемент, която още същия ден започва репетиции с танцьорите, които ще се качат на сцената.

До 12 януари ще бъдат проведени редица технически тестове, сред които и такива за видео предаване на мащабните екрани, разположени по кулата.

С тяхна помощ зрителите ще могат да наблюдават всеки детайл от спектакъла отблизо, независимо къде се намират. За светлинната хореография пристига от Германия видео дизайнерът Фридър Вайс.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"