Представят сборника с разкази "Децата на Дон Кихот"

Литературното събитие е в БНР Пловдив

Пловдивският писател Димил Стоилов, който живее в Брюксел, ще представи новия си сборник с разкази "Децата на Дон Кихот" в Културния център на Радио Пловдив днес, съобщават от медията. 

Музикалното участие е на пианиста Владимир Антонов.

Авторът казва за книгата си „Децата на Дон Кихот“:  Дон Кихот за мен е и любовта към книгите, и фантазията, и добротата, и човещината, и мечтанието, и битката за изгубената кауза и пътешествието, и още много, много неща.Децата на Дон Кихот може да са терористи или благородници, герои или неудачници, могат да са много по-велики или много по-нещастни от баща си.

Димил Стоилов е чувствителен, интелигентен и наблюдателен белетрист, представящ с психологически реализъм и с леко нагарчащ хумор всекидневните драми на чувствителния, интелигентен и наблюдателен герой. Този герой напомня персонажите на някогашната българска "инфантилна" проза и сякаш не се е простил с илюзиите, че животът е нещо по-различно от това, което обикновено предлага. Оттук и добронамереното писателско любопитство.към хора и ситуации, опровергаващи и подкрепящи илюзиите. Нали все пак сред десетте хиляди неща сме и деца на Дон Кихот...