Джебчия обра възрастна пловдивчанка

Откраднал портмоне с 300 лева и лични документи

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР - Пловдив са регистрирани 9 криминални престъпления – 4 кражби, пожар и 4 други. Разкрити са 2 престъпления.
Двама шофьори бяха задържани в полицейския арест през изминалото денонощие. Половин час след полунощ днес в районното управление в Асеновград се озовал 31-годишен местен жител, седнал зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на алкохол над 1,2 промила. Около 17 часа вчера същата мярка била взета в Шесто РУ спрямо 22-годишен пловдивчанин, който в кв. „Столипиново“ управлявал лек автомобил от същата марка в рамките на наложено едногодишно административно наказание. Срещу двамата мъже са образувани бързи производства.
Сигнал за джебчийска кражба разследват криминалисти на Четвърто РУ в областния град. Вчера 76-годишна жена се оплакала, че по обяд, докато била в търговска верига на ул.„Кап. Райчо“, от чантата й с ловкост било отнето портмоне с 300 лева и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство, авторът на посегателството се издирва.
Взломни кражби били извършени от три моторни превозни средства на територията на район „Северен“ в Пловдив. Според първоначалната информация, в неделя срещу понеделник от два таксиметрови автомобила на ул. „Сливница“ и ул. „Сърнена гора“ били откраднати таблети, а на бул.„България“ от микробус „Фиат“ крадците задигнали строителен перфоратор. В рамките на образувани досъдебни производства по сигналите работят служители на Трето РУ.