Контрабандни цигари иззеха от лека кола

52-годишен шофьор имал близо 1200 къса без бандерол

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 6 криминални престъпления – 2 кражби и 4 други. Разкрити са 5 престъпления.

Контрабандни цигари били иззети от лек автомобил вчера в пловдивския квартал „Столипиново“. Около 7 часа, на ул. „Ландос“, екип на Шесто РУ установил, че във „Фолксваген“-а на 52-годишен шофьор има близо 1200 къса папироси от различни марки, без български бандерол. Срещу мъжа е започнала предварителна проверка за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

Непълнолетен автор на кражба бе разкрит от служителите на реда в Карлово. В началото на месеца те започнали разследване по сигнал за откраднати около 200 лева от магазин за хранителни стоки.  В хода на действията било установено, че посегателството е дело на 14-годишно момче от града. Материалите по досъдебното производство са докладвани в прокуратурата, работата продължава разследващ полицай.  

Дрогиран водач бе засечен вчера по обяд в Пловдив. На ул. „Калина“ за полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Пежо“, управляван от 33-годишен криминално проявен и осъждан пазарджиклия. Мъжът бил във видимо неадекватно състояние и последвалият тест с апарат за употреба на наркотици дал положителен резултат. Срещу извършителя е образувано бързо производство, задържан е за едно денонощие в Шесто РУ.